APK vervaldatum

Wil je controleren of de APK van jouw auto al bijna verloopt of verlopen is? De vervaldatum ligt 1 of 2 jaar na de vorige uitgevoerde APK. Let op! Wanneer je auto niet voor de vervaldatum is gekeurd dan riskeer je een onprettige boete.

Dat is iets waar wij allemaal mee te maken hebben en soms vergeet je dit helemaal. Hoewel het waarschuwen van het verstrijken van de datum goed verzorgd is. Vergeten heel wat mensen dit goed in hun agenda te noteren. Ach dat komt wel... Voor je het weet ben je de herinneringsbrief van je garage kwijt en weet je echt niet meer voor welke uiterste datum je auto gekeurd moet zijn.

APK vervaldatum
Afbeelding: Voorbeeld herinneringsbrief van de RDW (bron RDW.nl)Wanneer en hoe vaak?

De autoriteit die hier wat over te zeggen heeft is wederom de RDW. Op hun website kun je volgende lezen.

Quote: "De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Deze brief ontvangt u of per post of digitaal in uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren."

De waarschuwingstermijn is dus duidelijk. En het is aan de (huidige) eigenaar van het voertuig om een passende actie te ondernemen. Dat zal zijn, contact opnemen met een garage die in staat in een keuringsrapport te maken en dit inplannen in je agenda. Deze is verplicht en je helpt mee om het verkeer veiliger te maken. Doen dus! Gelukkig is de data over laatst uitgevoerd keuringen openbaar en kunnen je via een kentekencheck snel de verloopdatum controleren. Op de site van de RDW kun je ook veel lezen over het keuringsschema.